woensdag 17 november 2010

cd-recensie: Robert Rook Quartet - Tribute to Jochem****


Muziek is om naar te luisteren natuurlijk, het is iets voor de oren, maar Robert Rook moet je eigenlijk ook zien. Dit weblog heet niet voor niets Muziek gezien! Maar helaas zijn muzikanten niet altijd live voorhanden en dan ben je toch blij met de cd. En de nieuwe cd van Robert Rook is ook geen muziek die je opzet tijdens etentje met vrienden als achtergrondmuziek, nee, je moet er echt naar luisteren om het op zijn waarde te kunnen schatten.
Ga er voor zitten en geniet bijna 2 uur lang van deze geweldige muziek, die al is vergeleken met Keith Jarret, Ahmad Jamal en Herbie Hancock. Het swingt, het knettert, het valt stil en gaat dan weer door, never a dull moment. Robert Rook speelt al jaren met bassist Thomas Winther Anderson maar voor dit quartet haalde hij drummer Victor de Boo en saxofonist Rob Armus erbij. Samen maakten ze een prima dubbel-cd die geen moment gaat vervelen.
Zaterdag 20 november is de cd-presentatie in de Regentenkamer in Den Haag, begin volgend jaar in het Bimhuis. Gaat allen!

LINKS:
Robert Rook
Thomas Andersen
Victor de Boo
Rob Armus

0 reacties: