Category: DVD

25 Maart '09 - 10:56

ROBERT ROOK TRIO LIVE IN AMSTERDAM

Label: TWA MUSIC
Jaar: 2007
Speelduur: 81 minuten
Website: http://www.twamusic.eu/
Waardering: ****


Het Robert Rook trio timmert in deze huidige bezetting, met Thomas Winther Andersen en Dick Verbeeck, al weer enige tijd aan de weg. Zoals bij een goed trio betaamd is hier het totaal meer als de som der delen en toont het trio een hechte muzikale band. Dat is te horen en nu ook te zien. Tijdens het gehele optreden kan je de muzikanten zien genieten van hun eigen en elkaars muzikale bijdragen.

Het Robert Rook trio opereert niet in een al te strak keurslijf. In alle gespeelde stukken is veel ruimte overgelaten voor het toeval. Dit leidt soms tot spannende muziek maar er worden ook zo nu en dan doodlopende wegen ingeslagen. Met veel referenties richting de trios van Bill Evans wordt hier een gedegen stuk pianojazz voorgeschoteld waarin Rook ook zijn bewondering voor Herbie Hancock niet verloochend.

Bassist Thomas Winther Andersen en drummer Dick Verbeeck hebben vooral een ondersteunende maar niet te onderschatte rol. Andersen houdt de boel bij elkaar met welgekozen basnoten. Dick Verbeeck speelt met veel gevoel voor ruimtelijk inzicht en vorm. Een vette groove zetten de heren niet neer maar hun spel past Robert Rook als een maatkostuum en schept ruimte voor zijn exercities op de piano.

Beeld en geluid van deze DVD is dik voor elkaar en je ervaart het concert alsof je in het Bimhuis aanwezig bent. Een aanrader!!
Rene de Hilster voor Jazzpodium  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile
  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.